වටලප්පන් හදන හැටි

freshfood.lk වෙතිනි. කවරයේ පින්තූරය: undiscovered.guide

ඉවුම් පිහුම්

වටලප්පන් හදන හැටි

වටලප්පම් කියන්නේ හැමෝම කැමති පොල් වලින් හදන කස්ටඩ් පුඩිම් වර්ගයක්. රාමසාන් කාලෙට වගේ ඉතා හදිස්සියෙන් කන්න ලැබෙන මේ රසවත් කෑම ගෙදරදීම හදාගන්න හැටි තමයි මේ.

වටලප්පම්වලට පොල් කිරි වෙනුවට රසකළ එළකිරි පාවිච්චි කරන්නත් පුළුවන්.  මෙයට හකුරු, කජු, බිත්තර මෙන් ම කරාබු නැටි හෝ එන්සාල්, වැනි දේ එක්කර ගත්තා ම සුවඳ සහ කෑමට ප්‍රිය බව වැඩි වෙනවා. ශ්‍රී ලංකාවේ දෙමළ සහ මුස්ලිම් ජනතාව සඳහා ප්‍රසිද්ධ අතුරුපසක් වන මෙය ඉන්දියාවේ තමිල්නාඩුවේ දෙමළ මුස්ලිම්වරුන් මෙන් ම මාල දිවයිනවාසීන් අතර ද ප්‍රචලිත ආහාරයක්.

 


මෙය අපට එව්වේ Nimal Pushpakumara විසින්. ඔබත් අපිට ලියන්න කැමතිද? මෙතනින් එවන්න.

Continue Reading
Click to comment

More in ඉවුම් පිහුම්

මේවාත් බලන්න

To Top